Vill du också bli bra på att städa? Kolla in lite av våra städtips här nedan och börja redan idag.

Få skinande kranar

Microfiberduk är en förvånansvärt bra hjälp när du ska städa. Idag hittar du dem i flerpack på affärer som Rusta eller Jula till en bra kostnad.

Använd trasorna för att göra det skinande rent utan starka rengöringsmedel. Prova på kranarna i köket och badrummet genom att börja med en blöt trasa och sedan torka med en torr. Resultatet blir både miljövänligt och fantastiskt bra.

Så här dammar du lätt

Använder du inte dammvippa idag är det dags att prova en sådan. På grund av statisk elektricitet i materialet fastnar dammet och du kommer åt nästan överallt. Kom ihåg att slå av dammet utomhus lite då och då. Har du ingen dammvippa funkar mikrofiberduken även här förstås även om den inte är lika enkel.

Alla som försökt att få bort dammet bakom elementet vet att det inte är helt lätt. Du kanske försökt med dammsugaren eller dragit en våt trasa upp och ner. Dammvippan är förstås ett utmärkt verktyg även här men prova hårfönen och blås bort det istället så kan du dammsuga upp det som sedan ramlat ner.

Ta bort dålig lukt

Släng inte tvättsvampar och trasor bara för att de luktar illa. Förläng deras liv genom att skölja dem i varmt vatten och stoppa dem sedan i mikron 2 min så blir de fräscha igen.

Diskmaskinen är ett annat ställe där det kan börja lukta illa men som är enkelt åtgärdat. Se till att plocka ut all disk och häll sedan lite ättika i maskindiskfacket. Kör på ett snabbprogram. Har du dricksglas som börjar se lite solkiga ut kan du öppna och lägga in en skvätt ättika i sköljvattnet så blir det skinande och fräscha igen.